Spara pengar genom att samla dina privatlån

Det är många som idag har flera privatlån hos olika kreditgivare. Ofta handlar det om dyra konsumtionskrediter, som till exempel ett lån till en mobiltelefon eller till nya kläder. Man kan också ha tvingats ta ett lån för att lösa en plötsligt uppkommen krissituation. Den här typen av lån har höga räntor och dyra avgifter och man kan därför ofta spara pengar genom att samla alla sina privatlån hos en och samma kreditgivare.

En person kan till exempel ha tre olika privatlån med tre aviseringsavgifter och räntor på 10, 15 och 20 %. Om denne samlar dessa privatlån hos en och samma kreditgivare och med en aviseringsavgift på 13 % i ränta, blir den sammanlagda månadskostnaden avsevärt lägre.
Att samla sina privatlån innebär en annan fördel som gör att man får en mycket bättre överblick över sin ekonomi med ett större lån istället för flera små. Dessutom får man en bättre kreditvärdighet med större möjligheter till nya lån i framtiden. Besök därför en låneaktör och säg: ”Samla mina privatlån så att jag får en bättre ekonomi.”

Vad krävs för att få samla sina lån?

För att kunna samla sina olika privatlån i en enda kredit måste man ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Månadsinkomsten måste också vara tillräckligt hög för att betala amorteringarna och räntan på det nya lånet. Man får heller inte ha några betalningsanmärkningar eller obetalda skulder hos Kronofogden.

Värt att tänka på är också att man ökar sina chanser att få lånet beviljat om man ansöker tillsammans med någon annan, det vill säga en så kallad medsökande. Är man två som ansöker om det nya lånet tillsammans, blir risken för kreditgivaren lägre, vilket gör att det är enklare att få lånet beviljat.

Lånevillkor som ränta och amortering skiljer sig mellan olika långivare. Samma sak gäller för vilka krav de ställer på låntagaren, det vill säga bland annat hur de bedömer kreditvärdigheten, för att bevilja en låneansökan. Det kan därför bli nödvändigt att vända sig till flera kreditgivare innan man lyckas samla sina privatlån och spara pengar.